Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Hora 20:22


• PLACES EXHAURIDES •

Visites ciutadanes per donar a conèixer el projecte Manresa 2022, les seves línies estratègiques i les accions dutes a terme, a través d'un recorregut pel centre històric que inclou guiatge, audiovisuals, accions artístiques i experiències en primera persona.  

El Projecte Manresa 2022 és una aposta estratègica de la ciutat, transversal i participativa, amb l'objectiu de celebrar els 500 anys de l’arribada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-s’hi prop d’un any a la nostra ciutat i en ella es va inspirar per posteriorment escriure els exercicis espirituals, aquí va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això Manresa és considerada ciutat bressol de l’ordre jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa.

Volem aprofitar l’oportunitat que ens brinda aquesta commemoració històrica de relleu mundial i, seguint l’exemple del pelegrí que va transformar la visió de l’Església i del món, renovar la imatge que tenim de la nostra ciutat i la imatge que oferim al món. Partint de les arrels ignasianes de fa 5 segles, hem de potenciar tant el llegat patrimonial com els valors ignasians originals (tolerància, solidaritat amb la pobresa, importància de la formació i del coneixement, esforç personal, austeritat, espiritualitat, diàleg interreligiós, resiliència, sentit de comunitat), que són plenament vigents, i que han d’impulsar la ciutat cap endavant i fer-la més sostenible, adaptada al nou entorn i econòmicament equilibrada, sense malmetre els recursos locals ni hipotecar el futur del territori. Alhora, hem de potenciar el nostre caràcter acollidor i, tal com vam acollir el pelegrí Sant Ignasi, acollir ara els visitants i turistes que vinguin a Manresa.


 • Adreça: Inici recorregut: Espai Manresa 1522 (C. Mestre Blanch, 4)
 • Aforament: Limitat
 • Horari:
  25 de gener
  1, 8 i 15 de febrer
  1, 8, 15 i 22 de març
  19:30 h
 • Preu:
  Gratuït
Comprar