Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Espai 1522, la ciutat d'Ignasi


L’Espai Manresa 1522, la ciutat d'Ignasi, és un centre d’interpretació de la Manresa ignasiana que es troba ubicat en dependències de l'antic claustre del convent de Sant Domènec, a la plaça Fius i Palà.

L’objectiu d’aquest espai és ajudar a tots els visitants que ho desitgin, tant manresans com forans, a descobrir com era la ciutat que va acollir a Sant Ignasi de Loiola. Per tal d’aconseguir-ho, l’espai es troba equipat amb una maqueta de la Manresa de 1522, diversos plafons i fotografies explicatives a l’entorn de la història de l’antic convent i de la seva relació amb Sant Ignasi, així com una projecció audiovisual que mostra de manera entenedora les diverses etapes de l’experiència ignasiana a la ciutat. A més a més, l’Espai Manresa 1522 també posa a disposició dels visitants diversos elements patrimonials i peces artístiques extretes de les esglésies del Carme i de Sant Pere Màrtir, dos temples gòtics destruïts l’estiu de 1936, però que van ser visitats habitualment pel futur sant. 

Campanya: 'Al maig tu fas comerç, tu fas Manresa'

L’Ajuntament de Manresa i les associacions de comerciants de la ciutat llancen la campanya “Al maig tu fas comerç, tu fas Manresa”, una iniciativa que busca aprofitar l’embranzida d’un mes de maig ple d’actes a la ciutat per promocionar el comerç local, oferint també uns espais alegres i amables, que convidin a passejar. Així, s’han guarnit i preparat els diferents eixos comercials, donant-los un perfil i una caracterització pròpia.

Durant el maig, Manresa acull activitats durant tots els caps de setmana, com l’ExpoBages (21 i 22 de maig), la Festa del Riu (28 de maig), el FABA (14 de maig), la Fira de l’Ascensió o les atraccions als Trullols (14 de maig). Es tracta de certàmens que porten molta gent a la ciutat, i és precisament aquest filó el que es vol aprofitar. Així, Ajuntament i associacions de comerciants —amb la col·laboració de diferents iniciatives i entitats— han acabat de completar els pocs forats que tenia el calendari amb la voluntat que tant la ciutadania de Manresa com el visitant forà trobi atractius extres a la ciutat, amb l’objectiu final que la gent conegui també el ric teixit comercial de Manresa.

Entre les activitats extres hi ha actuacions musicals i de dansa a la plana de l’Om, plaça Clavé Crist Rei (7 i 28 de maig), aparadors creuats (7 de maig), la Fira d’Artesans de l’Artífex a la plaça Sant Domènec (7 i 8 de maig), un espectacle familiar i una xocolatada de Comerç Just a la plana de l’Om (14 de maig), una Fira del Bonsai al Passeig Pere III (15 de maig), una Fira de Col·leccionistes a la plaça Porxada (21 i 22 de maig), una exposició de cotxes clàssics i micro cotxes (28 de maig), la Bategada 2022 de Xàldiga (28 de maig) i l’Escape City Esferium al centre de Manresa (28 de maig).

La campanya també es complementa amb una oferta als aparcaments i al bus urbà, que estarà vigent durant tots els divendres a la tarda i durant tot el dia dels dissabtes del mes de maig. Els clients del comerç manresà podran gaudir d’una hora de pàrquing gratuïta o d’una T2 per al bus urbà, també gratuïta. La persona que vulgui gaudir d’aquest descompte podrà aparcar a qualsevol dels aparcaments adherits (4 Cantons, Puigmercadal, Sam, Catalònia, La Farola, Europa, la Seu centre La Reforma). Un cop hagi efectuat alguna compra en algun comerç, només caldrà que ensenyi el tiquet a l’Espai 1522 (a tocar de la plaça Sant Domènec, al centre) per tal d’obtenir-lo. Si ha arribat al centre en bus urbà, se li facilitarà directament una T2. També cal destacar que els aparcaments que s’han adherit a la campanya proporcionaran paquets d’hores a preus especials per facilitar les estades més llargues.


 • Adreça: Carrer Mestre Blanch, 4 (Teatre Conservatori) - 08241 Manresa
 • Telèfon: (+34) 93 878 40 90
 • Correu electrònic: turisme@manresaturisme.cat
 • Horari:
  Horari especial MAIG per la Campanya: 'Tu fas Manresa, tu fas comerç'
  Divendres: 6, 13, 20 i 27 de maig
  de 17 a 20h
  Dissabtes: 7, 14, 20 i 28 de maig
  de 10 a 14h i de 16 a 21h
  Diumenge 22 de maig. Comerç Obert
  De 10 a 14h i de 16 a 21h.
  *Horaris espai Manresa 1522*
  Dissabtes de 10:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores.
  Diumenges i festius: de 10:00 a 14:00 hores.
  Entre setmana, visites concertades.

  Tancat els dies1 de gener i 25 de desembre.
 • Preu:
  Visita Gratuïta
Comprar
Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat