Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El jurat del Premi Puig i Simon dona llum verda a l'obra de l'historiador Josep Alert premiada el 2019

El jurat del Premi Puig i Simon dona llum verda a l'obra de l'historiador Josep Alert premiada el 2019


30/04/2021

L'obra, que porta per títol Proposta de buidatge bibliogràfic per a la posada en valor del patrimoni de la Barcelona ignasiana: elements per a la construcció d’un relat, és un compendi molt exhaustiu de recursos historiogràfics, bibliogràfics, documentals i de localitzacions en relació amb les estades i vinculació de Sant Ignasi a la ciutat de Barcelona, que pot servir per a possibles propostes de difusió i dinamització turística. 

 

El passat 11 de març el jurat del Premi Pare Ignasi Puig i Simon 2019 va donar la conformitat a l’obra finalitzada de l’historiador Josep Alert, que porta per títol Proposta de buidatge bibliogràfic per a la posada en valor del patrimoni de la Barcelona ignasiana: elements per a la construcció d’un relat.

 

El resultat del treball correspon a l’edició del 2019, on l’autor té un any per a desenvolupar la recerca proposada en el projecte premiat, amb opció a pròrroga com és el cas. El de Josep Alert Puig és un compendi molt exhaustiu de recursos historiogràfics, bibliogràfics, documentals i de localitzacions en relació a les estades i vinculació de Sant Ignasi a la ciutat de Barcelona per a ús en possibles propostes de difusió i dinamització turística. 

 

Amb un llenguatge telegràfic, l’autor descriu en un primer apartat els principals esdeveniments, escenaris i personatges relacionats amb les estades de Sant Ignasi a la Ciutat Comtal. En un segon apartat, l’autor relata sintèticament el context polític, social, econòmic, religiós, cultural i urbà de la ciutat de Barcelona en l’època d’Ignasi i dels primers temps dels jesuïtes. Finalment, ofereix un conjunt de recursos gràfics i fotogràfics per utilitzar en futurs productes de difusió turística. El jurat felicita l’autor per la gran tasca de recerca realitzada.

 

El treball premiat es pot consultar a l’Arxiu Comarcal del Bages o bé a  l’apartat Premi Pare Ignasi Puig de l'Eix batega de la pàgina web de Manresa 2022

 

Per a entrevistes amb l’autor podeu enviar un correu electrònic a manresa2022@ajmanresa.cat o trucar al telèfon 93 878 23 00.

 

Premi Pare Ignasi Puig i Simon


El premi Pare Ignasi Puig i Simon s’atorga a un projecte de recerca o de divulgació que tracti algun aspecte històric de l’edat moderna des d’una perspectiva social, humana, artística o patrimonial emmarcat al voltant de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa (1522-1523), de la seva canonització (1622), dels llocs de la ruta ignasiana de la ciutat, de la presència de la Companyia de Jesús a la ciutat o sobre la Manresa dels segles XVI al XVIII. La seva dotació és de 1.500 euros i es convoca en el marc dels Premis Lacetània.