Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Torre Lluvià


La torre Lluvià o Vil·la Emilia és una casa d’estiueig modernista amb elements historicistes que es troba situada en plena Anella Verda de Manresa, formant part de l'itinerari de la Riera de Rajadell.

El seu disseny va ser encarregat a l’arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa i la seva construcció es va dur a terme el 1896. L'edifici principal és una casa senyorial de caràcter residencial-rural, envoltada de camps de conreus i bosquets. És de planta quadrada i la conformen tres cossos: el central de tres pisos d’alçada i amb una torre de planta octogonal i els dos laterals, adossats al principal, que tenen dos pisos d'alçada. 

L’edifici va mantenir l’activitat agrícola i recreativa fins a mitjans del segle passat. A partir de llavors, la finca va canviar de propietaris de manera recurrent. Aquest fet va contribuir a agreujar l’estat del conjunt arquitectònic, a causa de la manca de manteniment.  L'ajuntament va adquirir l’edifici a principis de l’any 2012, en un estat gairebé ruïnós. Entre 2014 i 2015 s'hi van dur a terme obres de restauració per tal de transformar-lo en un punt turístic i centre d'interpretació de l'Anella Verda de Manresa. Les obres de millora i adequació de l’espai han continuat fins l'any 2019, juntament amb les primeres iniciatives de replantació de vinya i olivera en els terrenys de la finca.

A dia d’avui, la torre Lluvià es troba oberta tots els diumenges i festius. Més enllà de les funcions de promoció i difusió de l’Anella Verda de Manresa, també ofereix la possibilitat de fer una visita guiada gratuïta de l’edifici a les 11:00 hores del matí.

  • Adreça: Antic camí de Rajadell, s/n - 08241 Manresa
  • Horari:
    Tots els diumenges i dies festius de 10:00 a 14:00 hores. Les visites guiades es realitzaran a les 11:00 hores del matí.
Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat