Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Setmana Santa


Els actes tradicionals de la Setmana Santa a Manresa s’inicien, com és usual, el Diumenge de Rams, amb la benedicció de les palmes i els palmons a la Plaça de Crist Rei. Als volts del migdia, s’uneix a la celebració el Maniple dels Armats de Manresa, desfilant pels principals carrers i places de la ciutat.

L'acte de més renom és la Processó de Divendres Sant. Tant el format com alguns dels passos  van ser renovats a partir de l'any 2000, gràcies a l’esforç de les confraries participants i a la col·laboració de la Casa d'Andalusia de Manresa, que han aconseguit donar un caire més personal i únic a la processó manresana.

El recorregut de la celebració comença amb la sortida dels passos de la basílica de la Seu, passa per la Baixada de la Seu, s’encamina pel carrer Vallfonollosa cap a Plaça de les Creus, després segueix cap a la Plaça de la Reforma, al carrer Alfons XII fins a la Plana de l'Om, segueix tot el carrer del Born, arriba a la Plaça Sant Domènec i torna a la basílica de la Seu, desfent el recorregut descrit.

En aquesta processó hi participen els Armats de Manresa i els passos del Natzarè, de la Bona Mort, del Sant Sepulcre, diverses corals i l'Esperança Macarena, entre d'altres.

A més a més, esdevé imprescindible recordar que Manresa és un dels tres únics municipis catalans on es balla la Dansa de la Mort, juntament amb Verges i La Selva del Camp. La primera vegada que es va ballar va ser l’any 1957 i després d’algunes dècades sense representar-lo, es va recuperar novament l'any 2002. Aquesta és una de les danses que s'ha mantingut més fidel a les representacions medievals, sobretot en la seva composició i en el conjunt de personatges que hi participen.


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat