Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Passeig Pere III


El passeig Pere III, és la principal rambla de Manresa. Té una longitud de 1.070 metres, que s’estén des de la plaça de Sant Domènec fins a la Carretera de Vic. Al llarg del seu traçat, s’hi poden distingir tres seccions diferents. Juntament amb el carrer Angel Guimerà, conformen el principal nucli comercial de Manresa.

Va ser construït durant el segle XIX, coincidint amb la primera gran expansió de la ciutat fora del traçat de la muralla del segle XIV. El primer tram, que comprèn l’espai entre la plaça de Sant Domènec i l’actual plaça de Crist Rei, va ser inaugurat el 1891. A partir de llavors, l’entorn del passeig es va convertir en l’espai predilecte escollit per la burgesia industrial manresana per establir-hi les seves noves residències. Moltes de les nissagues industrials manresanes van finançar la construcció d’edificis i casals modernistes i noucentistes que, a dia d’avui, es poden trobar passejant per aquesta zona. Alguns exemples en són el Casino, la casa Gabernet Espanyol, la casa Lluvià o el casal Regionalista.

El nom del Passeig Pere III es va posar el 1928, en honor del rei Pere, el Cerimoniós. Un any més tard, s’inaugurà la prolongació fins a la Bonavista.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat