Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Plaça Sant Domènec


La plaça de Sant Domènec és, sens dubte, un dels espais més cèntrics de la Manresa contemporània i actual, sorgida després de l’enderroc de les muralles del segle XIV. Des de la seva inauguració, actua com a punt d’unió entre el centre històric de Manresa i l’eixample contemporani, nascut de les ampliacions de finals del segle XIX i principis del segle XX. 

 

Aquesta plaça va aparèixer l’estiu de l’any 1936, a causa de la destrucció de l’antiga església de Sant Pere Màrtir per les brigades d’atur forçós del Comité de Milícies Antifeixistes local. L’obertura d’un espai d’aquestes dimensions al centre de la ciutat va transformar completament el seu entorn. Al seu voltant s’hi poden admirar dos dels edificis més icònics del paisatge manresà. Per una banda, situada a l’alçada de la plaça Fius i Palà, s’hi troba la casa Torrents, coneguda popularment com La Buresa, projectada per l’arquitecte modernista manresà Ignasi Oms i Ponsa l’any 1906. Per altra banda, a la intersecció formada per la plaça Sant Domènec, el carrer de la Muralla del Carme i el carrer Nou, s’hi troba l’edifici dels magatzems Jorba, d’estil art déco, dissenyat per l’arquitecte Arnau Calvet a principis del segle XX. 


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat