Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Enoturisme


El Pla del Bages és una zona situada al centre de Catalunya on, gràcies al seu clima i el sòl, disposa de les condicions idònies per al conreu vinícola: un excepcional microclima, una pluviositat escassa i una forta oscil·lació tèrmica, a més d'un sòl franc argilós i calcari. Els seus vins queden impregnats amb notes balsàmiques de plantes aromàtiques com l'espígol, la farigola i el romaní. 

Una de les peculiaritats del Bages són les tines i les barraques de vinya, construccions de pedra seca que es van fer necessàries per als pagesos davant del treball continuat al camp, per guardar l'utillatge agrícola o bé per protegir-se de les inclemències del temps. Coincidint amb la notable expansió del conreu de vinya, es van aixecar moltes d'aquestes barraques, de les què en resten al voltat de 4000, la majoria molt ben conservades.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat