Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Centre d'interpretació del Carrer del Balç


El centre d'interpretació del Carrer del Balç: un viatge en el temps a la Manresa medieval

Emplaçat en les dependències d'un antic casal noble, el centre d'interpretació del Carrer del Balç ofereix als nostres visitants un muntatge amb recursos multimèdia que posa en valor un conjunt patrimonial únic, permetent-los conèixer com era la Manresa del segle XIV. Accedint-hi, podran descobrir una història èpica, narrada i centrada en la figura del rei Pere III el Cerimoniós, el gran monarca forjador de les principals institucions catalanes.

El carrer medieval: un espai singular

El carrer del Balç és un magnífic exemple de l'urbanisme medieval català. El carrer formava part del nucli de la ciutat medieval, situat a l'entorn de l’actual plaça Major. De traçat estret i sinuós, el carrer s'adapta al perfil d'un balç o balcera, amb diferents nivells esglaonats. Una de les característiques més especials d’aquest espai és la seva cobertura, creada pels porxos que es van edificar entre casa i casa, a finals de l'època medieval per tal d'aprofitar l'escàs espai que hi havia a l'interior de la ciutat emmurallada.


Activitats

Actualment, al carrer del Balç s'hi duen a terme diverses activitats per a escolars, visites teatrals i activitats gastronòmiques. A més a més, l’espai també es pot llogar per a la celebració d’esdeveniments.

Actualment el Carrer del Balç està tancat per obres. Mentre durin les obres la visita serà només al Centre d'Interpretació però sense entrar al carrer (2,5€).


 • Adreça: Baixada del Pòpul, s/n - 08241 Manresa
 • Telèfon: (+34) 93 872 14 66
 • Correu electrònic: carrerdelbalc@ajmanresa.cat
 • Horari:
  Dilluns, diumenges i festius: de 10:00 a 14:00 hores.
  De dimarts a divendres de 10:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 19:00 hores.
  Dissabtes de 10:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores.
 • Preu:
  5€ adults
  4€ jubilats i infants de 8 a 16 anys.
  Per a d'altres activitats especials, consultar preus.
Comprar