Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Pou de Llum


El Pou de llum, és una obra artística instal·lada per l’artista Fernando Prats l’any 2008 a la Balconada de Manresa.El seu cos principal consta d’una profunda perforació de 15 metres de fondària, que esdevé un símbol de la connexió entre els diferents punts geogràfics de la Terra a través de l’experiència mística. Aquesta perforació es troba coberta amb una tapa metàl·lica, decorada en forma d’espiral, on s’hi van gravar els noms de 117 pensadors, filòsofs i religiosos d’arreu del món que s’han relacionat amb experiències místiques. L’obra formava part de l’ambiciós projecte artístic titulat Del Cardener a l’Antàrtida, que Prats va dur a terme inicialment entre els anys 2001 i 2004.

 

La localització del pou, en un camí que voreja el turó de la Balconada, podria correspondre al punt on Sant Ignasi de Loiola experimentà la cèlebre Exímia Il·lustració del Cardener, en un dels seus passejos cap a la capella de Sant Pau. Aquest moment d’inspiració simbolitza el naixement de la seva missió apostòlica, a través d’una nova percepció del món, tal com ell mateix explica en un famós fragment de l’Autobiografia, reproduït al monument.  

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat