Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Capella de Sant Ignasi Malalt


La capella de Sant Ignasi Malalt és un petit recinte religiós que es troba situada a la plaça que duu el seu mateix nom. Al 1522, any de l'arribada d'Ignasi de Loiola a la ciutat, l’espai de l’actual capella es trobava ocupat per una casa de la família Amigant, menestrals de la ciutat. Els membres de la família aviat establiren una amistat sincera amb el futur sant, acollint-lo en unes dependències d’aquesta casa quant caigué malalt en diverses ocasions. 

El 1703, les antigues habitacions de la casa van ser convertides en una capella sota l’atenta supervisió de Josep Ignasi d’Amigant i Ignasi d’Amigant i Olzina, descendents de la família. L’estiu de l’any 1713, en el marc de la Guerra de Successió, les tropes de l’exèrcit borbònic van incendiar el centre de la ciutat. La capella, que es trobava al cor de la zona destruïda per les flames, no es va reedificar fins l’any 1778.

El temple va ser saquejat i espoliat durant l’estiu de 1936, corrent la mateixa sort que altres esglésies i capelles de la ciutat. Deu anys més tard, el 1946, seria restaurada i reoberta de nou al públic.  L’edifici va ser reconegut com a Bé Cultural d'Interès Local l’any 2015, quan experimentà la darrera gran rehabilitació.

A dia d’avui, la capella roman oberta al públic diàriament de 10:00 a 20:00 hores.


  • Horari:
    Oberta diàriament de 10:00 a 20:00 hores.
Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat