Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El Camí del Pelegrí


El Camí del Pelegrí és un itinerari que va des de Montserrat fins a Manresa, fent un total de 23,5 km que ressegueixen les petjades que Sant Ignasi va deixar a principis de la primavera de l’any 1522.

 

L’itinerari Montserrat - Manresa és molt més que una caminada per la natura pròpia de la Catalunya central. És un itinerari que permet descobrir un paisatge natural i una història que va marcar la vida d’un personatge universal: Sant Ignasi de Loiola. L’any 1522, el sant va iniciar un pelegrinatge des de la seva terra natal, a Azpeitia (Loiola), fins a Manresa, on finalment va trobar la inspiració que el va portar a escriure els Exercicis Espirituals, base de la doctrina jesuïta. A dia d’avui, es poden recórrer els 640 km que uneixen Azpeitia i Manresa en 27 etapes que passen per 5 comunitats autònomes: Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya. Trobareu tota la informació de les diferents etapes a: www.caminoignaciano.org.    

 

L’etapa que us proposem és la darrera del recorregut, des de Montserrat, un dels principals pols turístics i religiosos de Catalunya, fins a Manresa, la capital del Bages. Un guia especialitzat us acompanyarà al llarg del recorregut de quasi 24 km per explicar-vos el paisatge i els principals punts d’interès de l’itinerari, on descobrireu alguns indrets sorprenents i us endinsareu en un relat fascinant, tot recollint els principis de l’experiència ignasiana.

 

Informació pràctica de l'itinerari:


Punt d'inici: Plaça del Monestir de Montserrat


Durada: 6-7 hores


Dificultat: Moderat


Distància: 23,5 Km

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat