Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Descobreix la Manresa universal


La Manresa ignasiana es troba constituïda per tots aquells espais i elements patrimonials que formen part del llegat que Sant Ignasi de Loiola va deixar durant la seva estada a la nostra ciutat, l’any 1522.

S'hi poden trobar un total de 22 llocs, distribuïts arreu de la ciutat, en base als quals s'ha traçat tant una ruta urbana com tres camins que uneixen la part urbana amb l'entorn natural de Manresa.

 

Aquests 22 espais han sigut escollits seguint dos criteris principals:


La ciutat que va acollir i il·lustrar a Ignasi: aquells indrets, monuments o experiències viscuts directament per Ignasi al llarg de l’any 1522. S’hi inclouen tant aquells espais que es preserven en la seva forma original, com aquells que han estat reconvertits al llarg del temps. Són la majoria d’espais que també formen part de l’important passat medieval de Manresa, com ho poden ser la basílica de la Seu o la capella de Sant Pau.

- La ciutat que recorda l’empremta de Sant Ignasi: aquells indrets, monuments o experiències que evoquen la petjada del sant i de la Companyia de Jesús. Són la majoria d’espais que formen part del passat barroc de Manresa. És el cas, per exemple, del santuari de la Cova o de l’antic Col·legi de Sant Ignasi, actual Museu Comarcal i Centre d’Acollida de Pelegrins.

Indrets, llegendes i anècdotes d’un moment clau en la vida d’una figura universal.

 

Manresa, una ciutat amb ànima! 

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat