Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Casal Regionalista


L’antic Casal Regionalista, també conegut en altres temps com a Cinematògraf Principal, Casa Abadal o Banca Arnús, és un edifici monumental que es troba situat al passeig Pere III de Manresa. 

L’edifici original, que acollia un dels primers cinemes de la ciutat, havia sigut projectat per l’arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa. L’any 1913, va ser comprat per Josep Claret i Asols, diputat a corts per la Lliga Regionalista. El diputat encarregà la reforma de l’edifici i la façana a l’arquitecte Alexandre Soler i March l’any 1918. 

D'estil sobri i regular, deixa enrere els cànons modernistes i abraça el noucentisme, mostrant la versatilitat estilística pròpia de Soler i March. El casal contrasta amb els edificis del seu voltant per la seva poca alçada i la seva estètica historicista, en una zona on la majoria de construccions són força altes i contemporànies. També cal destacar les seves teulades inclinades i els esgrafiats amb motius geomètrics. Des de l’any 1922 fins a dia d’avui, l’edifici ha sigut la seu de diverses entitats bancàries. 


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat