Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Col·legi - Asil dels Infants


El Col·legi-Asil dels Infants, també conegut com l’Escola d’Arts i Oficis, és un antic edifici assistencial i educatiu que es troba situat a la carretera de Vic. 

Va ser dissenyat per l’arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa l’any 1901, complint amb un encàrrec municipal. La seva decoració es pot emmarcar dins del modernisme més historicista, intentant imitar els perfils i formes propis dels grans edificis de l’època del romànic. Aquestes inspiracions neoromàniques també es poden observar en les arcuacions cegues que rematen les diferents façanes i en les finestres d'arc de mig punt.

L'edifici es va construir amb l’objectiu de substituir un antic orfenat fundat el 1609. Més enllà d’aquest propòsit, amb el pas del temps ha tingut altres usos públics, principalment dedicats a l’educació. Actualment acull les oficines dels serveis socials municipals.


Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat