Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa lliura els diplomes als establiments participants al programa "Welcome!" per promoure el turisme

L'Ajuntament de Manresa lliura els diplomes als establiments participants al programa "Welcome!" per promoure el turisme


15/11/2018

El programa consisteix en la creació d’una xarxa de col·laboració entre Manresa Turisme i diversos establiments. Els comerços que hi participen disposen d’un vinil acreditatiu i ofereixen informació relacionada amb les activitats de Manresa Turisme.

 

L’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa el programa “Welcome!”, que consisteix en la creació d’una xarxa de col·laboració entre Manresa Turisme i diversos establiments comercials.

Els comerços participants tenen a la seva disposició un vinil acreditatiu a la porta del seu negoci que serveix per identificar-los. D’altra banda, també disposen d’informació relacionada amb les visites guiades i les activitats que es van programant i organitzant des de Manresa Turisme; d’aquesta manera estan preparats per donar informació turística si algun visitant els hi demana i poden fer-ne difusió. A canvi de la seva col·laboració poden accedir gratuïtament a les noves ofertes turístiques i sempre tindran la informació actualitzada dels actes que es portin a terme.

A dia d’avui hi ha 10 establiments adherits al programa; Joieria Copèrnic, L’Orquídia Teixits, La Masia, Mercat Puigmercadal, Uró Joiers, Killing Weekend, Farmàcia Anna Solé, Toc ToC La Shop, Vermuteria Santa Rita i Puigbertran. Tots ells han participat en dues sessions formatives; la primera va consistir en una visita turística per diversos indrets la ciutat, com la Cova, la Seu, el carrer del Balç, la Manresa modernista i l’Espai Manresa 1522. I la segona, va consistir en una visita a la Torre Lluvià i al Celler el Molí de Collbaix per conèixer quines són les ofertes d’enoturisme que s’ofereixen al Bages.

Esta previst que al llarg del 2019 s’organitzin quatre sessions formatives més, tant a Manresa com a la comarca.

Coincidint amb la presentació del projecte, aquest migdia s’ha fet el lliurament dels diplomes, vinils i displays als establiments participants per part dels regidors de Turisme i Barris, Joan Calmet; i Comerç i Mercats, Jaume Arnau.


El regidor de Turisme i Barris de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, ha volgut agrair la participació en aquest projecte dels 10 establiments i la seva assistència a les dues sessions turístiques que es van fer, ja que “és molt engrescador veure que els establiments d’una ciutat contribueixen a la difusió del turisme”. També ha assenyalat que la creació de l’Oficina de Turisme l’any 2013 “va aportar una oportunitat de creixement de la ciutat i una forma de millorar el turisme”. Calmet ha reiterat les bones xifres de visitants a la ciutat i ha destacat que el 60% dels serveis turístics que s’ofereixen des de Manresa Turisme és per gent de fora de Manresa, dels quals un 20% són de fora de l’estat, i que el 2017 “la capital del Bages va rebre 180.000 visitants”.


El regidor de Comerç i Mercat de l’Ajuntament de Manresa, Jaume Arnau, ha destacat el lligam entre el turisme i el comerç i ha volgut animar altres establiments de la ciutat a adherir-se a la campanya.

Manresa Turisme · Plaça Major 10, Manresa · 938784090 · turisme@manresaturisme.cat